Hypotheeklening online afsluiten? Het online woonkrediet

 • Wil je graag een huis kopen? Dan is één van de eerste zaken waarover je geïnformeerd dient te zijn de hoogte van het bedrag dat je kunt lenen. Vroeger moest je hiervoor naar een bank, naast de afspraken die je hoogstwaarschijnlijk ook al had met een immomakelaar.

  Tegenwoordig is het aankoopproces gelukkig veel gemakkelijker en sneller. Je hoeft niet meer naar een bank te gaan om jouw kredietmogelijkheden in kaart te brengen, omdat je gemakkelijk vanuit je luie zetel de mogelijkheden kan berekenen. Een hypotheeklening online afsluiten is heel normaal geworden met het online woonkrediet. Wil je graag meer informatie hierover? In dit artikel leggen we je graag uit hoe de vork in de steel zit.

  Wat is een hypotheeklening eigenlijk?

  Een hypothecair krediet is een speciale lening, gericht op het aankopen van een onroerend goed (huis, appartement, woonboot). Een eigen woning kopen is de grootste uitgave die je waarschijnlijk ooit zal doen in je leven, het is dus normaal dat de meeste koper een dergelijk bedrag niet direct op hun rekening hebben staan.

  Daarom hebben banken een speciale lening uitgebracht, waarin het huis dat je aanschaft als waarborg dient voor het kunnen terugbetalen van de lening. Kun je je maandelijkse termijnen niet meer voldoen? Dan zal de bank na een tijdje je huis proberen te verkopen, waarbij de opbrengst allereerst gebruikt wordt voor het aflossen van de schuld. Wat overblijft (in een gunstige situatie), is daarna voor jou. Maar dit is natuurlijk een ‘worst case scenario’; de bedoeling is dat je je lening gewoon kunt aflossen. En hiertoe dient een solide berekening van je afloscapaciteit vooraf.

  Woonkredieten worden door verschillende instanties verstrekt

  Om je terugbetalingscapaciteit te kunnen berekenen, kun je een online simulatie uitvoeren. Dit houdt in, dat al je inkomsten en uitgaven in kaart worden gebracht om te berekenen, hoeveel je maandelijks kunt betalen aan een woonkrediet. Daarna wordt het resultaat van deze berekening voorgelegd aan diverse banken en kredietverstrekkers, die jou van een lening kunnen voorzien. Dit zijn uiteraard banken, maar soms ook andere kredietverstrekkers en sociale voorzieningen die hypotheekleningen uitgeven. Vergeet ook zeker de verborgen kosten van een hypothecaire lening niet.

  De beste hypothecaire lening vind je door te vergelijken

  Woonkredieten verschillen onderling enorm. Zo kun je te maken krijgen met diverse voorwaarden, afwijkende rentevoeten en verschillende hoogten in hypothecaire kredieten. Alleen door alle hypotheekverstrekkers met elkaar te vergelijken, kun je achterhalen welke aanbieder het beste bij jou en je situatie past. Ontdek ook hoeveel je maximaal kan lenen voor een hypotheek.

  Sluit je hypotheeklening online af bij Immokrediet.be

  Immokrediet.be biedt jou de mogelijkheid om alle online aanbieders tegelijkertijd met elkaar te vergelijken. Met onze online simulatie worden dagelijks alle kredietverstrekkers naast elkaar gelegd, met de laagste rentevoet op dat moment als uitgangspunt. Je kunt alles invoeren dat van toepassing is, zodat je een duidelijk beeld krijgt van jouw toekomstperspectieven.

  Nadat je de informatie hebt ingevoerd, krijg je een duidelijk overzicht van de voor jou beschikbare hypothecaire kredieten. Nu kun je elke aanbieder afzonderlijk bekijken, om te achterhalen welke lening jou het meest schikt. Wil je meer informatie over onze dienstverlening? Of heb je hulp nodig bij het invoeren van de informatie?

  Neem vrijblijvend snel contact op met Immokrediet.be. Of bereken hieronder zelf je hypotheek.

Meer advies in financiering