Hoe vind je de goedkoopste hypothecaire lening?

 • Heb je een prachtige nieuwe woning gevonden, maar niet voldoende spaargeld om deze in 1 keer te kunnen betalen? Niet getreurd, vrijwel niemand kan een huis volledig zelf bekostigen. Daarom is het mogelijk om met je huis als onderpand een lening bij een kredietverstrekker te krijgen. Dit wordt een hypothecaire lening genoemd.

  Hypothecaire leningen zijn zeer divers en kunnen precies worden afgestemd op jouw wensen en behoeften, zoals de hoogte van de rente, de aflossingstermijn en de manier van aflossen.
  Wil je weten wat voor jou de goedkoopste hypothecaire lening is? Lees dan snel verder.

  De rentevoet heeft veel invloed op je maandelijkse afbetaling

  Een element waar vrijwel iedereen op let, is de hoogte van de rente bij een bepaalde aanbieder. Het verdient ook zeker aanbeveling een vergelijking te maken van de diverse hypotheekverstrekkers, om er achter te komen welke aanbieder momenteel de beste rentevoet aanbiedt.

  Kijk dan overigens niet alleen naar de hoogte van de rente, maar ook de looptermijn en hoe variabel de rentevoet is. Een variabele rentevoet kan bijvoorbeeld op korte termijn gunstig zijn, maar in een later stadium ineens stijgen waardoor je met hogere aflossingskosten zit. Je kunt in zulke gevallen vaak de variabiliteit verminderen, door een plafond in te stellen. Er bestaan leningen die maar een bepaald percentage kunnen stijgen of dalen. Dit biedt meer zekerheid voor de toekomst.

  Let ook op de manier van aflossen

  Naast de rentevoet, bepaalt de manier waarop je je hypotheek aflost ook een groot deel van de kosten die je uiteindelijk zult maken. Een langere looptijd betekent kleinere bedragen per maand, maar je betaalt ook langer (en dus meer) rente.

  Daarnaast kun je kiezen tussen vast bepaalde maandelijkse aflossingen, of een zogeheten kapitaalaflossing.
  Bij een kapitaalaflossing zul je aan het begin van de looptijd van de hypothecaire lening meer betalen, dan aan het einde van de aflostermijn. Vaste aflossingen blijven gedurende de gehele looptijd gelijk. 

  Vergelijk ook de verzekeringen

  De meeste hypotheekverstrekkers zullen door middel van koppelverkoop proberen om ook een verzekering te verkopen. Hier hoef je zeker niet altijd in mee te gaan, kijk daarom echt rond bij de verschillende aanbieders voor een meer voordelige optie. 

  De goedkoopste hypotheciare lening dankzij Immokrediet.be 

  Om er zeker van te zijn dat je de juiste hypothecaire lening kiest, kun je het beste een financieel expert naar je persoonlijke situatie laten kijken. Immokrediet.be kan je precies vertellen hoeveel je kunt lenen op basis van je inkomsten en uitgaven, waarna we natuurlijk meteen op zoek gaan naar de hypothecaire lening die het beste bij jouw financiële plaatje past. Hiervoor vergelijken we meer dan 25 kredietverstrekkers. Onze aanbevelingen zijn 100% onafhankelijk, waardoor we gegarandeerd de goedkoopste hypothecaire lening voor u vinden!  Bel ons nu, of simuleer je hypotheek op onze website. 

Meer advies in financiering