De waarde van je huis verhogen? 5 betaalbare tips!

 • Als je je woning op korte termijn wil verkopen, dan beschik je over een aantal opties om de verkoopprijs mogelijkerwijs te verhogen. Dit kan soms een kleine investering inhouden, maar deze investering heb je veelal snel terugverdiend. Potentiële kopers zullen vooral willen zien op welke wijze jouw woning potentieel biedt voor hun toekomst, dus speel hier vooral op in. In dit artikel enkele betaalbare tips om de waarde van je huis te verhogen, voordat je het op de markt brengt.

  1. Alles begint met de details

  Het eerste waar kopers naar kijken, is de algehele staat van je woning. Wil je hier direct iets aan doen? Begin dan met een fikse schoonmaakbeurt. Ruim alles op, gooi weg wat je niet nodig hebt en aanschouw je woning dan met een frisse blik. Nu alles een stuk leger is, kun je gauw eventuele mindere puntjes beter zien. Misschien is het tijd om je huis van een nieuwe verflaag te voorzien? Of is er een keukenkastje dat al jaren scheef hangt? Dit zijn allemaal kleine dingen die je kunt oppakken, om je huis een solide aanblik te geven. Een schoon, fris en opgeruimd huis straalt netheid en overzicht uit en dit is precies, wat kopers graag zien.

  2. Overweeg de keuken en/of badkamer te vervangen

  Heb je een mooie woning of appartement met veel ruimte? Maar zijn sommige ruimten ietwat gedateerd? Overweeg dan deze op te knappen. Een keuken of badkamer kan wat verouderd zijn, hetgeen de kansen op verkoop aanzienlijk kan verkleinen. Nu lijkt het vervangen van een keuken of badkamer een dure aangelegenheid, maar tegenwoordig kun je veel zo goed als nieuwe materialen online vinden via veilingsites of online marktplaatsen. Zo kun je je huis een gloednieuwe aanblik geven voor een spotprijs en hiermee de waarde verhogen.

  3. Geef verloren ruimten een mooie bestemming

  Veel woningen beschikken over ruimten, die weinig tot nooit gebruikt worden. Bijvoorbeeld een zolder of kelderruimte waar je nooit komt. Wil je betere kansen op de woningmarkt? Geef deze ruimten dan een opknapbeurt en een bestemming, zoals een studiezolder of opslagkelder. Dit zal kopers een beter inzicht geven van de mogelijkheden in jouw woning.

  4. Knap je buitenruimte op

  Eén van de meest belangrijke tips: knap je tuintje op! De buitenkant van je huis is het eerste waar kopers mee zullen worden geconfronteerd, dus laat deze eerste indruk zeker niet onbenut. Dit vergt allicht een dag of twee werk, maar het resultaat zal je niet teleurstellen. Heb je een beetje geld en is je gevel verouderd? Overweeg dan ook zeker deze op te laten knappen, wederom voor die eerste indruk.

  5. Overweeg energiebesparende maatregelen te treffen

  Iets waar veel potentiële kopers tegenwoordig naar kijken, is het EPC-attest van een woning. Dit energielabel geeft immers aan, hoeveel geld iemand kwijt zal zijn aan maandelijkse energiekosten. Ook nu geldt: heb je een beetje geld op de bank? Denk dan aan mogelijke energiebesparende maatregelen zoals isolatie of dubbel glas. Dit kan ook de prijs van je woning een heel stuk omhoog brengen.

  Wil je weten hoeveel je kunt lenen?

  Verhuis je naar een andere woning? Dan is het verstandig reeds tijdens het verkoopproces al te kijken naar je financiële opties. Bij Immokrediet.be kun je online vele hypotheekaanbieders met elkaar vergelijken, om zodoende te achterhalen wat voor soort woningen je mogelijk zult kunnen kopen. Neem eens een kijkje op de site! Heb je vragen? Bel ons dan gerust, wij vertellen je alles dat je wilt weten.

  Neem vrijblijvend snel contact op met Immokrediet.be. Of bereken hieronder zelf je hypotheek.

Meer advies in financiering