Banken vergelijken voor een lening? 7 veelgestelde vragen én antwoorden

 • Wanneer je een huis wilt kopen of anderzijds een lening wilt afsluiten, dan zal je al gauw zien dat je veel verschillende opties hebt. Er zijn ongelofelijk veel aanbieders van leningen, die allemaal bepaalde mogelijkheden bieden en ook specifieke voorwaarden voor het afsluiten van een lening hebben. Wil je er zeker van zijn dat je de beste en meest voordelige lening uitkiest? Vergelijk dan zeker banken alvorens de lening af te sluiten. Hierbij 7 tips om je op weg te helpen.

  1. Kan je wel een lening krijgen?

  De eerste vraag die je jezelf zult dienen te stellen, is of je überhaupt wel in aanmerking komt voor een lening. Hierbij dien je voor jezelf een aantal feiten op een rij te zetten, die te maken hebben met de verschillende voorwaarden die banken hanteren. Heb je een vast inkomen? Heb je schulden? Beschik je eventueel over startkapitaal? Vergelijk de voorwaarden van banken ook, om te achterhalen of je in aanmerking komt voor een lening bij een bepaalde bank.

  2. Welke bank heeft de laagste rentevoet?

  Eén van de meest belangrijke zaken om op te letten is de rentevoet. Deze bepaalt immers hoeveel je maandelijks af zal gaan lossen. Probeer de wijzigingen in de rentevoet een tijdje in de gaten te houden, zodat je een idee krijgt van de toekomstige situatie.

  3. Welke bank biedt de goedkoopste lening?

  Naast de rentevoet zijn er meer factoren die een rol spelen bij de kosten die je uiteindelijk zult maken. Banken berekenen veelal kosten op het opstarten van een lening, daarnaast zal het type lening ook een rol spelen. Een hypotheek kan je op zeer verschillende manieren afbetalen, lees je dus goed in welke manier jou het meest aanspreekt én het meest voordelig uit zal pakken.

  4. Welke bank past het beste bij mij?

  Naast financiële redenen zal je misschien ook andere redenen hebben om wel of juist niet voor een bank te kiezen. Veel mensen leven tegenwoordig bijvoorbeeld meer milieubewust en bepaalde banken volgen deze trend ook. Allicht wil je graag een lening bij een bank die duurzaamheid en ecologisch verantwoord gedrag hoog in het vaandel heeft staan. Deze informatie kun je ook vinden door banken online te vergelijken.

  5. Hoe kan ik alle banken naast elkaar leggen en vergelijken?

  De ouderwetse methode is natuurlijk alle banken via google zoeken en alle informatie lezen. Dit vergt wel enorm veel tijd, tijd die niet iedereen heeft. Op Immokrediet.be kun je in elk geval alle banken vergelijken op basis van de huidige rentevoet. Zo kun je bijvoorbeeld de vijf meest voordelige er alvast uit filteren en hier meer gericht onderzoek naar doen.

  6. Wat is het verschil tussen Immokrediet.be en de bank?

  Immokrediet.be is een onafhankelijke vergelijker, die ruim 20 hypotheekverstrekkers dagelijks vergelijkt op basis van de huidige rentevoet. Ook kan je met onze simulatietool direct de toekomstige maandelijkse lasten van een bepaalde lening berekenen. Wij verschaffen dus niet de lening, dat is wat de bank doet. Wat wij doen, is handig alle banken voor jou vergelijken zodat je veel tijd bespaart met dit proces.

  7. Hoe kan Immokrediet.be mij helpen?

  Wil je weten welke bank het meest gunstige hypothecaire krediet voor jou heeft? Dan kun je bij ons op basis van de rentevoet plus simulatie van je maandlasten direct zien, hoeveel deze je per maand zal kosten. Op basis van deze gegevens kan je vervolgens beter inschatten, welke bank bij jou zal passen.

  Neem vrijblijvend snel contact op met Immokrediet.be. Of bereken hieronder zelf je hypotheek.

Meer advies in financiering