Verhuizen: waar moet je aan denken? 6 tips voor een goede voorbereiding

    • Geschreven op 4 december
    • andere

    Verhuizen klinkt altijd als een spannend avontuur, maar in de realiteit valt het soms hard tegen. Sterker nog; veel mensen ervaren verhuizingen als een bijzonder stressvolle situatie. De reden hiervoor is de grote chaos die ontstaat in je leven, eigenlijk wordt alles letterlijk een aantal dagen geheel overhoop gegooid.

    Gelukkig zijn er wel een aantal zaken die je kunt ondernemen om je goed voor te bereiden. Op jaarbasis verhuizen honderdduizenden mensen en al deze mensen hebben vele tips verzameld, die wij handig voor jou op een rijtje hebben gezet. Zodat jouw verhuis in elk geval geen vreselijk stressmoment hoeft te zijn, maar een klus die je op logische en slimme wijze aan kunt pakken.

    1. Allereerst: een goede planning verzekert je vast van minder stress

    Hoe eerder je begint met voorbereiden, hoe beter. Wachten tot het laatste moment om zoveel mogelijk uit te ruimen is werkelijk een crime. Je zult je compleet ontredderd en opgejaagd voelen, met het risico dat je spullen kwijtraakt of breekt. Plan je verhuis daarom het beste al ruim van tevoren. Maak een schema met de tijd die je denkt kwijt te zijn aan bepaalde klussen en prik dit op je koelkast.

    2. Wat is het budget voor je verhuis?

    Ook is het verstandig je budget redelijk lang voor de verhuis te bepalen. Zo kun je beter inschatten of je bijvoorbeeld het geld hebt voor een verhuisfirma, of een verhuiswagen. Ook zal je allerlei kleine materialen moeten kopen zoals dozen, tape en vacuümzakken. Onderschat zeker kosten niet, die vallen meestal hoger uit dan verwacht!

    3. Wat doe je met al je spullen?

    Het allerergste is het inpakken van je inboedel. Iedereen roept in dit stadium hetzelfde: “Hoe kom ik in hemelsnaam aan zo vreselijk veel spullen?”. Je zult ongetwijfeld niet alles willen behouden. Maak daarom een lijst met rubrieken. Schrijf op welke spullen je mee wilt nemen, weggeven, weggooien of verkopen. En hou je aan deze lijst. Als je al doende gaat twijfelen, dan kun je er zeker van zijn dat je vertraging op zult lopen.

    4. Maak 2 to-do lijsten: één voor het vertrek en één voor de aankomst

    Probeer 2 overzichtelijke en heldere to-do lijstjes te maken. Eentje voor alle taken in je oude huis en eentje voor alle taken in je nieuwe huis. Het scheelt ook als je de taken vast toebedeelt aan de diverse mensen die je helpen. Zo kun je op beide locaties vast vooruit met tillen, sjouwen, inpakken en uitpakken.

    5. Overweeg een verhuisfirma en een verzekering

    Veel mensen twijfelen of ze een firma moeten inschakelen. Of allicht een verzekering moeten afsluiten. Dit ligt vooral aan je eigen voorkeuren. Heb je meerdere moeilijk te verhuizen objecten? Misschien een piano of grote zware kast? Dan kan een verhuisfirma je veel steun bieden, je bent hier echter vaak wel veel geld voor kwijt. Een verzekering is ook iets wat je zelf zult moeten bepalen, aan de hand van de totale waarde van je inboedel.

    6. Vergeet zeker ook niet je nieuwe adres door te geven!

    Last but not least: vergeet niet je nieuwe adres door te geven aan alle instanties waar je mee te maken hebt! Eén van de meest vervelende gevolgen van een verhuizing is post die niet meer aankomt. Dit los je goed op door gedegen voorbereiding.

    Immokrediet.be brengt je financiële mogelijkheden in kaart

    Wil je weten of je eventueel geld over hebt voor een verhuisfirma? Of betaal je nu dubbele lasten voor je oude en nieuwe woning? Neem dan zeker eens een kijkje op onze site en kijk zelf, of je misschien niet aardig wat kunt besparen op je huidige lening. Zodat je een deel van de verhuis uit handen kunt geven aan een firma en jij een hoop minder stress ervaart op de dag zelf!

    Neem vrijblijvend snel contact op met Immokrediet.be. Of bereken hieronder zelf je hypotheek.

Meer advies in andere