5 tips om sneller je woning te verkopen

 • Heb je een nieuwe woning gekocht? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een koper voor je huidige woning. Er breekt sowieso een spannende periode aan, zeker als je zit met een overbruggingskrediet.

  In de hoop van de verkoop te versnellen en meer kandidaatkopers te vinden, doe je misschien wel beroep op een immomakelaar. Maar wist je dat je zelf ook heel wat invloed kan hebben op de verkoop van je woning? In dit artikel sommen we enkele zaken op die je kan ondernemen om geïnteresseerde kopers over de streep te trekken. 

  Tip 1: Hoe mooier, hoe beter

  Mensen kopen graag dingen die er proper en verzorgd uitzien. En dat is niet anders voor een woning! Kijk eens goed rond in je huis en bedenk welke onderdelen misschien beter af zijn met een meer smaakvolle presentatie. Ruim uiteraard ook je huis op, zodat bezoekers goed kunnen rondkijken en de foto’s er netjes uitzien.

  Tip 2: Een kleine opknapbeurt kan veel geld opleveren

  Naast het opschonen en verfraaien van je interieur, is het zeer slim ook na te denken over de bouwkundige staat van je woning. Zijn er zaken die je misschien voor de verkoop zou kunnen opknappen? Een vuile gevel misschien, of afbladderende verflagen op je kozijnen? Indien je hier financieel toe in staat bent,is dit vrijwel altijd aan te raden. Waarom? Omdat je de investering in veel gevallen met winst terug kunt verdienen.

  Tip 3: Zorg voor foto's die goesting geven

  Het eerste waar mensen naar kijken wanneer ze op huizenjacht gaan, zijn de foto’s van je woning. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit element in het verkoopproces is. Een goede makelaar zal altijd een sterke fotograaf inschakelen, omdat de foto’s letterlijk het visitekaartje van je huis zijn. Verkoop je je huis zelf? Investeer dan zeker in de presentatie van je woning en laat goede en mooie foto’s (en eventueel ook video’s) maken.

  Tip 4: Gebruik social media als extra verkoopmedium

  Huizen worden tegenwoordig niet alleen meer langs de standaard kanalen verkocht. Steeds vaker delen mensen huizen van vrienden via social media. Op die manier bereik je opnieuw heel wat potentiële kopers. Staat je huis eenmaal online, deel de link dat met zoveel mogelijk vrienden. De kans is zeker realistisch dat je hierdoor meer kijkers krijgt.

  Tip 5: Een open dag trekt veel geïnteresseerden

  Organiseer een opendeurdag en laat geïnteresseerde kopers allemaal op hetzelfde tijdstip naar je huis komen kijken. Wanneer meerdere enthousiastelingen tegelijkertijd naar je huis kijken, kan dit enthousiasme een gunstige invloed hebben op het ondernemen van actie. Bezoekers worden immers misschien een beetje angstig dat een andere bezoeker de woning zou kunnen wegkapen...

  Heb je je nieuwe hypotheek al geregeld?

  Heb je nog vragen over je hypothecaire lening? Of ben je op zoek naar de beste voorwaarden voor een nieuw woonkrediet? Immokrediet kan je uitstekend bijstaan in het regelen van alle financiële zaken. Met een ruime portefeuille van meer dan 25 hypotheekverstrekkers kunnen wij altijd de beste oplossing voor je vinden, die rekening houdt met jouw specifieke situatie en wensen. Interesse? Bel ons nu of vul het simulatieformulier in. 

Meer advies in andere